Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
Sajtó - DUE Szakkollégiumok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Záró rendezvényéhez érkezett a Dunaújvárosi Főiskola nagyszabású, az Európai Unió által finanszírozott tehetséggondozó projektje.

2013/10/11


Az Intézmény 35-ös kollégiumi épületének 001-es előadójában 2013. október 15-én 13:00-kor tartják a „Hallgatói tudományos és szakmai műhelyek fejlesztése a Dunaújvárosi Főiskolán” elnevezésű Európai Uniós forrásból megvalósuló, közel 80 millió Ft összköltségű projekt záró rendezvényét.

 

A rendezvény fő célja, hogy a 2011. szeptemberben megkezdett eddig elvégzett munkát összesítse és kiértékelje, továbbá az elért eredmények fenntarthatóságát elősegítse.

A pályázat megvalósítása során kiemelkedő jelentőséget fordítottak a szakkollégiumi rendszer fejlesztésére, a mentor-diák intézmény megerősítésére, a hallgatók disszeminációs lehetőségeinek maximális kihasználására. A projekt legfőbb eredményei természetesen számokban is mérhetőek. A Dunaújvárosi Főiskolán 2011. évben 40 db, 2012. évben 43 db önálló kutatási témájú TDK dolgozatot készítettek a hallgatók, melyek közül a két év alatt összesen 30 db tudományos munka vehetett részt az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Négy tudományos szakmai műhely munkáját szervezték újjá. (Kerpely Antal Computers Szakkollégium; Pedagógiai és Kommunikáció Szakkollégium; Műszaki Szakkollégium; Gazdálkodástudományi Szakkollégium) A programban résztvevő hallgatók és oktatók 15 speciális szakmai, valamint 30 db extracurriculáris képzésen vehettek részt, továbbá 6 nagy rendezvény mellett rengeteg kisebb szakmai nap és tréning segítette tudományos tapasztalatcseréjüket.

Melkovics János a projekt vezetője elmondta: „Alapcélunk volt és a jövőben is az lesz, hogy hallgatóinkat a főiskolai tanulmányok folytatása mellett ösztönözzük a szakkollégiumi mozgalomba való bekapcsolódásra, tudományos diákköri tevékenység végzésre, egyéni képzéseseken és tudományos kutatásban való részvételre. Kiváló, nagy tudású kollégákkal kerülhettem emberi és munka kapcsolatba, hallgatóink bebizonyították, hogy tudnak, akarnak és tesznek is saját gyarapodásukért, boldogulásukért. Jó érzéssel gondolok minden munkatársamra, akikkel együtt dolgozhattam! Köszönöm Mindenki Munkáját!”

A projekt vezetői minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre!

 

Bővebb információ és részletes program: http://szakkollegiumok.duf.hu

 

 

 

Dunaújvárosi Hírlapban 2012. március 30-án „Hogy ne folyjon el...” címmel  a cikk tartalma szerint a Dunaújvárosi Főiskola közel nyolcvanmillió forint a szakkollégiumi rendszerének fejlesztésére.

http://www.dunaujvaros.com/hirek/2012/05/foiskola_fokuszban_a_muhelymunka

 

2012. május 15. (kedd) 09:42

Főiskola: fókuszban a műhelymunka

Főiskola: fókuszban a műhelymunka

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Nagyszabású tanácskozás, mi több, azonnal két program is kezdődik szerdán egy témakörben a Dunaújvárosi Főiskolán: a hallgatói szakmai műhelyek fejlesztését célzó program keretében tehetségnapra és a szakkollégiumi műhelyek tapasztalatcseréjére várja a vendégeket az intézmény.
 
Ipari bázis, együttműködések
Ipari bázis, együttműködések
Innováció, együttműködések, műhelymunka – ezek a fő pillérei annak a szakmai programsorozatnak, amelynek május 16-án és 17-én, azaz szerdán és csütörtökön ad otthont a Dunaújvárosi Főiskola. Az események részleteiről Kovács Julianna, a DF innováció menedzsere tájékoztatta a DO-t: mint kiderült, a főiskola egy pályázati program révén valósíthatja meg a Hallgatói tudományos és szakmai műhelyek fejlesztése a Dunaújvárosi Főiskolán című projektet, ennek keretében rendezik az immár második tehetségnapot, valamint a szakkollégiumi műhelyek tapasztalatcseréjét. 
A program szakmai vezetője kérdésünkre kiemelte: a tanácskozás/találkozó plenáris ülése szerdán délután egy órakor kezdődik az "A" épület S01 konferenciatermében, a program keretében Melkovics János projektmenedzser megnyitója és dr. Kadocsa László, a DF általános és tudományos rektor-helyettesének köszöntője után dr. Cziráki Szabina, az OTDT titkára a hallgatói tehetséggondozásáról és a tudományos diákköri élet "hadállásairó" tart előadást. A plenáris ülés keretében kerül sor dr. Jakab Julianna összegzésére a tehetségfelismerés és -kibontakoztatás vezérelveiről, míg dr. Pintér Zsolt a fejvadász-karriertanácsadó nézőpontjából elemzi majd a tehetséggondozás kérdéskörét.
Hálózati alapú szerveződések (a képek illusztrációk)
Hálózati alapú szerveződések (a képek illusztrációk)
Az üléssel párhuzamosan a konferenciaterem előtti területen bemutatkoznak az érdeklődőknek a DF öntevékeny körei, szakmai műhelyei, a tanácskozás második felében tudományágak szerinti bontásban kerül sor a találkozó szekció-üléseire.
A részletes és percre pontos programról a DF weboldala nyújt tájékoztatást a böngészőknek – ami biztos, a tudományos élet mellett gazdag szabadidős programról is gondoskodtak a szervezők: a vendégkör egy része már csütörtökön este bekapcsolódik a DUDIK Duna-parti nyárköszöntő fesztiváljának eseményeibe!

http://www.dunaujvaros.com/hirek/2012/04/foiskola_nyitott_kapuk_minden_teren

2012. április 16. (hétfő) 18:09

Főiskola: nyitott kapuk – minden téren

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Karriernappal körített állás- és öntevékenyköri börze, meg véradás, meg KAC-program a számítógépek guruinak – sűrűprogramot bonyolít kedden a Dunaújvárosi Főiskola. Kedvcsináló és programözön a hajtás után – irány a DF!
 
"Érted, Veled, nem Helyetted!"
"Érted, Veled, nem Helyetted!"
Három program egy napon: sűrű kínálattal jelentkezik április 17-én, kedden a Dunaújvárosi Főiskola, az alábbiakban a DO-hoz érkezett szíves invitációkat szedtük csokorba.
 
Infóözön - álláskeresőknek
 
Hazai és nemzetközi ösztöndíjak, gyakorlati helyek, állások és hasznos információk, ráadásként kiadványok, játékok és tombola – ezt kínálja vendégeinek az intézmény immár hagyományos Karriernapja. Az állás- és öntevékenyköri börzével habosított seregszemlére kedden délelőtt tíztől délután három óráig várják a kiállítókat és a vendégeket az "A" épületben. Mint megtudtuk, az idei seregszemlére a korábbi évekhez képest több kiállító jelentkezett – a térség nagyfoglalkoztatói mellett állásközvetítő cégek és szakszolgálatok is szerepelnek a porondon.
A kiállítók az alsóbb éveseknek ösztöndíjakat, külföldi tanulmányi lehetőségeket, míg a végzősöknek gyakorlati helyeket és persze állásokat kínálnak – ráadásul mindenkit színes programokkal, információk özönével, ajándékokkal és karrierlehetőségekkel várják, nyomatékosította a DO-nak Szabó Tibor, a DF Karrieriroda vezetője!
A kínálatot az "Érted, Veled, Nem helyetted!" jelszavával szervezték – és persze mindenkit arra buzdítanak, egy CV-vel felszerszámozott pendrive-val érkezzen a seregszemlére; a kiállításon és a programokon a részvétel a látogatók számára ezúttal is ingyenes!
 
Vérrel az életért!
 
"Ments meg három életet!" – a karriernap kínálata mellett akár véradásra is eslzánhatja magát mindenki, aki részt vesz a főiskola és a Dunaújvárosi Véradó Állomás, valamint a helyi és az országos Vöröskereszt közös kihelyezett akciójára szintén április 17-én, kedden délelőtt kilenc és délután egy óra között várják a véradókat az "A" épületben.
Véres valóság
Véres valóság
A vérerek és az elszántság mellett személyi igazolvány, lakcím- és TAJ-kártya is kötelező kellék - cserébe jó közérzetet, szendvicset és sört biztosítanak a szervezők: még szebben fogalmazva – az együttműködés nyomán  a véradók a megmentettek és a saját egészségükre este egy jó magyar sört hörpinthetnek fel!
 
KAC: a szakma napja
 
És akinek még ez is kevés, azt szeretettel várják az immár hagyományos KAC-napra: a Mobil&! Című programsorozat az új generációs mobilok jelenének és jövőjének titkaiba avatja be a Kerpely Antal Computers Szakkollégium programjának vendégeit.
A jövő itt van (a képek illusztrációk)
A jövő itt van (a képek illusztrációk)
A KSC tavaszi szemeszterének szakmai napján az okostelefonok előnyeivel és hátrányaival, a működés titkaival és a tervezés lehetőségeivel ismerkedhetnek a vendégek – a program vendégelőadóiként neves szakértőket nyertek meg a szervezők.
A részvétel regisztrációhoz kötött – ám ingyenes, a programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak és szívesen látnak a KAC tagjai az "A" épület A09-es termében!

http://www.dunaujvaros.com/hirek/2011/11/foiskola_demokra_fel_ismet

Főiskola: demókra fel - ismét

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
"Resource 2011" – újra nyilvános bemutatóra várja a számítógépes animációk híveit a főiskola Kerpely Antal Computers Szakkollégiuma: a demoshow idei második felvonására hétfőn este várják a vendégeket az "A" épületben.
 

Látvány + világok
Látvány + világok
Folytatja az elmúlt évek egyre népszerűbb tradícióját, ezúttal az idei merítés legjobb demóiból válogat a Dunaújvárosi Főiskola Kerpely Antal Computers Szakkollégiumának csapata: a Rescource 2011 demoshow - a második felvonás című eseményre november 21-én, hétfőn este várják a műfaj iránt érdeklődőket az intézmény "A" épületében. A számítógépes "látványvilág"-bemutató keretében a szakmai kollégium tagjainak műveiből válogatnak – az esemény súlyához legyen elég annyi, hogy a tervek szerint este hét órakor kezdődő mutatványra egészen este tízig várják a műfaj iránt érdeklődőket. Szintén a program érdekessége, hogy most először szerepelnek a válogatásban valódi 3D-s kompozíciók.
A főiskolás szakmai kollégium programjához hangképes illusztrációkat a Rescource 2011 kedvcsináló Facebook-adatlapján találnak az érdeklődők. Az "éles bevetésre" mindenkit szeretettel várnak és szívesen látnak az "A" épület S01-es előadójában: a belépés díjtalan!