Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
Főiskola: fókuszban a tehetséggondozás - DUE Szakkollégiumok

Forrás:  http://dunaujvaros.com/hirek/2013/04/foiskola_fokuszban_a_tehetseggondozas

Főiskola: fókuszban a tehetséggondozás

 

Főiskola: fókuszban a tehetséggondozás

 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Európai szintű szakmai és tudományos hallgatói szerveződések újultak meg az elmúlt években egy nagyszabású pályázati program keretében a Dunaújvárosi Főiskolán – az intézmény négy szakkollégium tudományos munkáját szervezte újjá, a sikeres megújítás után a cél a közösségek fenntartása lesz.

 

 

 

Sikerrel közelít a záráshoz az a 2011. szeptemberében indított, az Európai Unió által támogatott projekt, amelynek célja a tudományos és szakmai közösségek megújítása, közvetve a tehetséggondozás volt a Dunaújvárosi Főiskolán.   Gyakorlati alkalmazás
Gyakorlati alkalmazás
A hallgatói tudományos és szakmai műhelyek fejlesztését célzó kezdeményezés legfőbb célja a szakkollégiumok és a hallgatói öntevékeny körök rendszerének újraszervezése, esetenként felélesztése volt. A munka legfontosabb része most következik – önfenntartóvá kell tenni az újra aktívan üzemelő műhelyeket.

 

Az eredmények eddig is számottevőek, áll a DO-hoz eljuttatott összegzésben: a program révén a szakkollégiumokba munkájába bekapcsolódott hallgatók száma megháromszorozódott – túllépte a 150 főt. A diákok munkáját több mint 30 oktató és kutató segíti, a szakmai tevékenység emelkedő színvonalát igazolja, hogy idén tavasszal eddig összesen tíz pályamunka kapott lehetőséget a bemutatkozásra az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) – az egyik országos sikerről éppen a napokban számolt be honlapunk.

 

A további sikeresség kulcsa lehet a tizenöt speciális szakmai, valamint az összesen harminc úgynevezett extracuricuális választható képzés.

 

Tudományos tömegvonzás (Archív fotók: DF)
Tudományos tömegvonzás (Archív fotók: DF)
A program egyik csúcspontjának a tavalyi sikeres debütálás tapasztalatai nyomán szervezett II. Tehetség Napja ígérkezik – május második felében ad otthont az intézmény a Tehetséggondozás a Dunaújvárosi Főiskolán című konferencia programjával kiegészített rendezvénynek. A tanácskozáson hat szekcióban mutatnak be hallgatók tudományos igényű dolgozatokat, valamint a DF szakmai műhelyein kívül más felsőoktatási intézményekből, több hasonló tudományos és szakmai szervezetet várnak bemutatkozásra, továbbá tapasztalatcserére.