Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
Sajtóközlemény-2013.03 - DUE Szakkollégiumok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Európai szintű szakmai és tudományos hallgatói szerveződés indult be a Dunaújvárosi Főiskolán.

2013/03/26


A 2011. szeptemberében indított, az Európai Unió által támogatott projekt már most, több mint 5 hónappal a zárása előtt elérte legfőbb céljait. A Dunaújvárosi Főiskolán (DF) 4 szakkollégium szakmai és tudományos munkáját szervezték újjá a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretein belül. A projekt vége után a további legfőbb feladat fenntarthatóvá tenni a megalkotott tudományos és szakmai műhelyek rendszerét.

 

Az Európai Uniós forrásból megvalósuló, közel 80 millió Ft összköltségű, Hallgatói tudományos és szakmai műhelyek fejlesztése a Dunaújvárosi Főiskolán elnevezésű projekt során, a legfőbb cél a szakkollégiumok és a hallgatói öntevékeny körök regnáló rendszerének újraszervezése, felélesztése volt. A projekt legfontosabb része most következik. Önfenntartóvá tenni az újra alkotott „műhelyeket”.

A projekt során a szakkollégiumokban résztvevő hallgatók száma megháromszorozódott és túllépte a 150 főt. Az ő munkájukat több mint 30 oktató és kutató kolléga segíti. Az itt folyó munka magas színvonalát mutatja, hogy 2013. tavaszán 10 pályamunka kapott lehetőséget az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK) történő bemutatásra. A további sikeresség kulcsa lehet a 15 speciális szakmai, valamint a 30 db extracuricuális választható képzés.

2013. május 22-23-ig kerül megrendezése a projekt keretein belül a II. Tehetség Nap, és a Tehetséggondozás a Dunaújvárosi Főiskolán konferencia. A rendezvényen 6 szekcióban mutatnak be hallgatók tudományos igényű dolgozatokat, valamint a DF szakmai műhelyein kívül más felsőoktatási intézményekből, több hasonló tudományos és szakmai szervezetet várnak bemutatkozásra, tapasztalat cserére. Az érdeklődők a rendezvényről a projekt hivatalos honlapján juthatnak bővebb és naprakész információhoz. http://szakkollegiumok.duf.hu

 

„A projekt 2013 augusztusában zárul. A 2 éves munka eredményeit, felhalmozott tapasztalatait be kívánjuk építeni a DF oktatási rendszerébe. A kialakult szakkollégiumi rendszerben végzett munkát feltétlenül tovább kívánjuk folytatni. A DF alapfeladatának tekinti az intézményen belüli tehetséggondozást. A képzett és sikeres hallgatók a munkaerőpiacon is könnyebben találnak maguk számára megfelelő állást, és nem utolsó sorban az intézmény jó hírét is továbbviszik és erősítik.” – mondta Melkovics János, projektmenedzser, a DF kollégium igazgatója.

 

***

További információk, interjúszervezés

Tiringer Ákos

20 / 483 39 75

 

Interjúlehetőség

Melkovics János, projekt menedzser, kollégium igazgató

Dunaújvárosi Főiskola

 

Képek:

  1. Projektmenedzser (Melkovics János, a DF kollégium igazgatója előadást tart az I. tehetség Napon)
  2. Tagtoborzás (A Kerpely Antal Computers Szakkollégium tagtoborzó kitelepülése az I. Tehetség Napon)
  3. Alkotó műhelyek (Guruló robot – A Műszaki Szakkolégium tagjainak alkotása)
  4. Irány az OTDK! (Hallgatói előadás az őszi Tudományos Diákköri Konferencián)
  5. Kiemelt figyelem (Hallgatói előadás az őszi Tudományos Diákköri Konferencián)