Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
Látogatás a Korda Filmparkba - DUE Szakkollégiumok

A Korda filmpark

Élménybeszámoló Balogh Norberttől

„Egy álmot álmodék!”

Május 8-án a PKSZKjóvoltából sikerült többedmagammal eljutnom a Korda filmstúdióba. Számomra ez egy igazán nagy álom-élmény faktor volt, mivel elég régóta a filmes szakma vonzásában élek. Nem csak hobbi, de tanulmányok utáni munkaszinten is ezt látom a célomnak.

A stúdióba érkezvén elénk táruló hatalmas komplexum igen impozáns látványt nyújtott Etyek kies környezetében. Személy szerint az érdeklődésem miatt én erről az épületről is sok információval a tarsolyomba érkeztem, ezek mindig is ragadtak rám, és leszállásunk után rögtön „megszálltam” a vezetőnket és elkezdtem beszélgetni vele. Azok mellett, amit tudtam eddig is, sok hasznos információkat és történeteket mesélt, miközben megkezdtük gyalogtúránkat az épületek között. Itt a még nem értesültek megtudhatták, hogy területileg a legnagyobb stúdióról beszélünk a Földön, és ez igaz a „6-os hangárra” is, ami szintén egyedi a méretét illetően. Illetve a helyszínen való vágási és utómunkálási lehetőség is a Korda filmpark egyedisége.

A séta közben sikerült betekintés nyernünk a pár évvel ezelőtt forgatott Hellboy 2 egyik látványos díszletébe is, ami mindazok mellett, hogy egy valóban élethű mása a ’80-s évek New York-jának, szintén a legnagyobb New York díszlet a Földön. Itt jó pár képet is készítettünk, amik szép emlékekké avanzsálnak jó pár embernél.

Ha már a díszletek - A nagy részben itt forgatott Borgiák díszleteit is megtekinthettük, és ezek létrehozásáról is érdekes információkat kaphattunk - nem minden kő, ami annak tűnik…

Sétánk végeztével betekintést nyerhettünk egy még ismeretlen produkciókészítési fázisába (díszletépítés) is.

Ezek után utunk a látogatóközpont falai közé vezetett, ahol rengeteg látványos dologgal és érdekességekkel találkozhatunk: optikai csalódások, a cgi fejlődése, makett megoldások, utószinkron generálás, stb.

Talán nem is lehetne mindent leírni, annyira sok mindent megtekinthettünk. És a túra végén még a központban a vásárlási lehetőséget is megkaptuk az ajándékboltban, hogy az emlékeket még emléktárgyakkal is bővíthessük.

A túra nagyjából 3 órát ölelt fel, de egy életre elegendő élménnyel gazdagított. Nem is szeretném tovább ragozni, csak annyit hozzá tenni, hogy, akit érdekel a filmezés világa, de még azokat is, akiket nem annyira fog meg, jussanak egyszer el ebben a remek komplexumba, mert sok remek dologgal gazdagodhatnak, és mind ezt kicsinyke hazánk berkein belül.