Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
VII. Kisfilm Fesztivál - DUE Szakkollégiumok

Forrás: http://mozizona.dumaujvaros.hu/2013/04/07/zona-extra-vii-kisfilm-fesztival-2/

Zóna extra: VII. Kisfilm Fesztivál

130407_kisfilmbe1Két “vendégművészt” is avatunk, drága olvasók és aranyos mozivadászok, az alábbiakban Füle Alexandra és Varga Anita beszámolója nyomán derül fény a Dunaújvárosi Főiskolán rendezett VII. Kisfilm Fesztivál legfontosabb momentumaira. Összegzés és eredmények itt – a legjobb alkotásokból meg majd szemezgetünk a DO-n.

A Dunaújvárosi Főiskola (DUF) Pedagógiai és Kommunikációs Szakmai Kollégiuma (PKSZK) idén is megszervezte a Kisfilm Fesztivált – immár VII. alkalommal. A közelmúltban rendezett megméretés szakmai zsűrije előtt négy kategóriában szerepeltek az alkotások – Dokumentum/Riportfilm, Videoklip/Zenés montázs, Lepj meg! és Szeretlek Dunaújváros (ez utóbbi a DSTV szponzorálásában került a versenyprogramba).//Olvasd tovább... nyomj a Bővebben...-re//

 

Könyvtári kép Freschli József riportfilmjében

Könyvtári kép Freschli József riportfilmjében

Az idei viadalra 15 kisfilmet küldtek be, a főiskolás alkotások mellett érkezett egy középiskolás diák pályázat is, így a pályázók megmutathatták, hogy mire képesek a “filmiparban”.
A kezdés során a technika ördöge közbeszólt, így körülbelül háromnegyed órás csúszással nézhettük meg az első kisfilmet. Az utolsó levetítése után a zsűritagok visszavonultak megvitatni, hogy mely filmek voltak a legjobbak. A várakozás közben a nevezőket és a nézőket is megvendégelték pár szendviccsel és némi üdítővel a fesztivál szervezői.
A zsűri döntése alapján a következő eredmények születtek.
Dokumentum és riportfilm kategóriában a nyertes pályázat Csányi Edina kisfilmje lett Tönkrement autókereskedések címmel. A második helyet Freschli József riportfilmje lett, melyben a Dunaújvárosi Főiskola könyvtárát mutatja be. A kategóriában díjazták még Balogh Norbert és Tóth Tamás főiskoláról szóló promófilmjét is!

 
Mozgás + művészet: Petrovics István Extrawelt – Messy Macheriny

Mozgás + művészet: Petrovics István Extrawelt – Messy Macheriny

A videoklipek és zenés montázsok körében “egyhangú pontozással” győzött Petrovics István Extrawelt – Messy Macheriny című munkája, a második díjat Schlemmer Attila Budapest Time Lapse összeállítása kapta, a harmadik helyet a zsűri Nagy Péter alkotásának ítélte oda, a mű Corvintető címmel futott.
A Lepj meg! kategóriában a zsűri csak két osztott ki – az elsőnek járó díjat Gere Ádám kisfilmje kapta, melyben a Bursch SE egyik mérkőzését láthattuk. A második helyet pedig Balogh Norbert csípte meg A csepp című kisfilmjével.

Városképi jelentőség - középiskolás szemmel (Kovács Szilárd: Szerintem...)

Városképi jelentőség – középiskolás szemmel (Kovács Szilárd: Szerintem…)

A Szeretlek Dunaújváros kategóriában egy középiskolás pályázat nyerte el a zsűri támogatását, mégpedig Kovács Szilárd alkotása – a talányos Szerintem… című munka.
A különdíjas kisfilm Horváth Zoltán alkotása lett az Agics élete Part II. A díjak kiosztása előtt a zsűritagok értékelték a filmeket, a kritika mellett néhány tanácsot is adtak a jövő filmes generációjának.
A helyezést elért diákoknak ezúton is gratulálunk – és persze szeretnénk, ha jövőre is legalább ennyi pályázat érkezne!

Füle Alexandra-Varga Anita

Kapcsolódó link:
Dunaújvárosi Főiskola

(A DO/ZiZZ a VII. Kisfilm Fesztivál médiapartnereként vette ki részét a programsorozat népszerűsítéséből – feltett szándékunk, hogy a közeljövőben szemezgetünk a fesztivál pályázatára érkezett munkákból, és a legjobbakat bemutatjuk a DO videótárában is!)

Dokumentum/Riportfilm kategória
1. Csányi Edina – Tönkrement Autókereskedések

2. Freschli József – DF Könyvtár és Információs Központ bemutatása


3. Balogh Norbert, Tóth Tamás – DUF – Nálunk minden rólad szól! (promófilm)


Videoklip/Zenés montázs:
1. Petrovics István – Extrawelt – Messy Macheriny


2. Schlemmer Attila – Budapest Time Lapse ’12


3. Nagy Péter – 0=0 Corvintető


Lepj meg!
1. Gere Ádám – Bursch SE sporthíradó

2. Balogh Norbert – A csepp

Szeretlek Dunaújváros
1. Kovács Szilárd – Szerintem…


Különdíj
Horváth Zoltán – Agics élete Part II.