Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
Problémamegoldás és döntéshozatal tréning beszámoló - DUE Szakkollégiumok

„… a nagy döntésem, … a rossz döntés?..”

Csányi Edina - Dunaújvárosi Főiskola – kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgató – PKSZK tag

Nap, mint nap döntések százával kell szembenéznünk. Ez nem mindig könnyű, hiszen sokszor a konfliktusokkal és a bizonytalansággal is meg kell küzdenünk egy-egy komolyabb döntés során. Hányszor gondoltuk már azt, hogy „mi lesz, ha rosszul döntök?” „Az eszemre vagy inkább a szívemre hallgassak?” Elbizonytalanodunk, s elkezdünk félni a következményektől. Őszintén bevallom az elmúlt hónapokban képtelen voltam dönteni egy számomra fontos ügyben. A bizonytalanság mondhatni, szinte felemésztett. 

De jött ez a tréning, amelyről abszolút pozitív élményekkel távoztam. Tetszett, hogy minden érthető és világos volt. Közelebbről megismerhettem azokat a technikákat, melyek megkönnyítik a döntéseimet, és segítik legyőzni a félelmeimet.

A Mi segíthet a racionális döntésben c. rész tetszett a legjobban. Nagyon hasznosnak tartottam minden elemét, főként a SWOT- analízist. Azóta többször is használtam ezt a technikát a nehezebb döntések előtt, így könnyebben felmérhettem a következményeket.

A közös feladatok rendkívül jó hangulatot teremtettek, főként a repülőgép szerencsétlenség szituációja. Megtapasztaltuk, hogy mennyire is nehéz a döntés, ha az több embert érint. De mindenki sikeresen megoldotta a feladatot. 

Úgy láttam a csoport többi tagja is jól érezte magát a tréning alatt. Ezúton is szeretném megköszönni a közvetlen barátságos stílust és a tanulságos példákat!