Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemjdownloads has a deprecated constructor in /var/www/clients/client17/web40/web/archive/plugins/system/jdownloads/jdownloads.php on line 17
Anyagmérnök szakmai kirándulás - DUE Szakkollégiumok

Szakmai beszámoló hallgatói szakmai eseményről

 

Szakmai esemény megnevezése: Szakmai kirándulás, gyárlátogatás           

Szakmai eseményen részt vevő szakkollégium: Műszaki Szakkollégium

Szakmai eseményt felügyelő mentor, koordinátor neve:

Szakmai esemény helyszíne: Paks, Pécs, Kővágószőlős

Szakmai esemény időpontja: 2012. 10. 19-21.

 

A szakmai esemény részletes leírása, tapasztalatok, esemény minősítése, konklúzió:

 

Szakkollégiumunk anyagmérnök hallgatói ellátogattak a Paksi Atomerőműbe, Atom Energetika Múzeumba, ahol a látogatóközpontban, a hulladékkezelési központban, majd az erőműn belül a műszaki és történelmi csarnokában betekintés nyerhettünk működésébe.

Atomfizikáról, az atomerőművek kialakulásáról, hulladékkezelésről, műszaki felszereltségről hallhattunk érdekes előadásokat.

Ezt követően Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedet látogatták meg, ahol a planetáriumba láthattak érdekes előadást a galaxisunkban lévő égitestekről.

Ugyanitt megnézték a Látványmanufaktúrát, ahol a porcelánkészítés elméletét, gyakorlatát tekinthették meg. Később a pécsi Földalatti Bányászati Kiállítást, Bányászattörténelmi Kiállítást és Könyvtárat tekinthették meg, ahol az 1990-es évek után abba maradt a bányászat, és az ott használt gépeket, bányászat közben talált megkövesedett csontokat, növényeket, ammoniteszeket csodálhatták meg. Érdekes előadást hallgathattak a mecseki bányászat történelméről.

Végül a kővágószőlősi Uránérc Bányászati Kiállítást tekintették meg, ahol a radioaktivitást jelző műszerekkel, ciklonokkal ismerkedhettek meg a hallgatók.

 

 

Dunaújváros, 2012. 10. 25.

 

                                                                                                                                

                                                                                              Név, beosztás

 

Mellékletek:

$1·           Jelenléti ív

$1·           Fotódokumentáció